“Een moment (geduld) alstublieft” horen, zien en beleven we vaak. Het ‘moment’ is zeer waardevol vanuit marketing perspectief. Het tijdstip op de dag, ontwikkelingen op de beurs, de dag van de week, verkeerspatronen en zelfs de seizoenen in het jaar. Allemaal momenten waar je als marketeer iets mee kunt. Alleen, waar begin je en wat kun je ervan verwachten? Dit is waar Moments Marketing over gaat.

Versnippering van kanalen

In veel organisaties is sprake van een bijna vanzelfsprekende scheidingslijn tussen ‘traditionele marketing’ versus ‘Online Marketing’. Denk aan de gratis krant op het station, de grote reclame borden langs de snelweg, opvallende banneradvertenties op alle grote nieuws sites, een blog van een toonaangevende ‘influencer’ of welke andere vorm van communicatie ook maar kan worden verzonnen.

Wanneer al deze communicatie momenten afzonderlijk worden behandeld, is de boodschap onsamenhangend en het effect minimaal. Wanneer al deze momenten op elkaar zijn afgestemd (Moments Marketing) is het resultaat maximaal!

Voorbeeld: Moments Marketing

Het naderende winterseizoen staat voor de deur. Uw organisatie is een middelgrote sportzaak met een ruim assortiment gericht op de wintersport. U neemt een aanzienlijk risico, want niets is wisselvalliger dan het weer en zeker tijdens het wintersportseizoen. Dus hoe gaan we ervoor zorgen dat alle voorraden het liefst zo snel mogelijk worden verkocht? Om te beginnen stellen we een aantal zaken vast:

 • Met welke doelstelling willen we adverteren?
  We primair te gaan adverteren voor ski-onderhoud.
 • Wie willen we met onze actie aanspreken?
  Mensen die gaan skiën.
 • Wat weten we van ons publiek?
  We weten dat het mensen zijn die zelf eerder geïnvesteerd hebben in ski’s en zijn dus waarschijnlijk al verder gevorderd zijn.
 • Hoe kunnen we dit gebruiken?
  Dit kunnen we gebruiken in de commerciële boodschap, bijv. ‘laat uw ski’s / snowboard controleren’ met uiteraard een extra verkoop argument.
 • Waar kunnen we ze bereiken?
  Op specifieke websites/apps, maar ook meer breed in de regio. Bijvoorbeeld met behulp van een folder op de digitale radio of in sommige gevallen zelfs Digitale Out Of Home borden.


Moments Marketing is als een uitgebalanceerd gerecht, compleet voorzien van meerdere gangen en tot slot een passend dessert. Mits goed opgediend blijft de herinnering hangen en smaakt naar meer voor de volgende keer.

Benieuwd hoe dit voor uw specifieke situatie eruit kan zien?
Stuur ons dan een bericht. Wij gaan hierover graag met u in gesprek.