Strategie

Strategie

Met de juiste strategie ben je het meest doeltreffend!

Strategie is wellicht het meest belangrijke onderdeel van elke marketing  campagne. Zonder strategie benut je de data niet optimaal, is het lastig op de juiste punten te focussen en kun je het doel uit het oog verliezen. Daarnaast is de juiste strategie het verschil tussen een gemiddeld resultaat of een top resultaat!

Hoe behaal je consequent de beste resultaten voor iedere campagne?
Dat hangt van veel dingen af..

Het belangrijkste is natuurlijk om te bedenken wat een campagne moet opleveren. Is het doel branding en een groot bereik, of is het doel om meer conversies te realiseren. Daarnaast is het belangrijk om de juiste KPI’s te bepalen en te bedenken wat er nodig is om tot een optimaal resultaat te komen. Dit bepaalt namelijk welke kanalen ingezet gaan worden, tot in hoe ver retargeting en remarketing ingezet gaan worden, welke data verzamelt moet worden, hoe de data verwerkt wordt en wat er met de resultaten gebeurt. Al deze dingen verschillen natuurlijk per campagne.

Wat wij vaak zien is dat bureau’s goede aannames maken bij de start van een campagne, maar dat daarna niet de juiste data wordt verzameld of deze data helemaal niet of niet optimaal benut wordt. Dit resulteert dan in verkeerde inzichten en falende campagnes die te lang blijven draaien en succesvolle campagnes die te vroeg beëindigd worden.

Bedenk maar eens; als een campagne op verschillende kanalen en apparaten ingezet wordt, welke reclame uitingen komen aan bij de doelgroep en welke daarvan hebben (de meeste) invloed op de conversie? Hoe meet je dit en hoe weet je dat de metingen realistisch zijn?
Verschillende software geven vaak verschillende resultaten door nuances in de data en soms zijn deze dusdanig lastig in te stellen dat het sowieso al lastig is de juiste informatie er uit te krijgen.

Als DM3 Concepts informeren, adviseren en trainen wij anderen graag in de juiste strategie. Maar ook om antwoorden op deze en andere vragen te krijgen.
Hier gebruiken wij de nieuwste techniek en de beste visualisaties voor, maar kun je bij ons ook zelf toegang krijgen tot onze DMP en DSP of interim digital marketing specialisten inhuren.

Neem hiervoor volledig vrijblijvend contact met ons op via 085-8771055 of het contact formulier onder aan de pagina!

De essentie van strategie is kiezen wat je -niet- moet doen. - Michael Porter

Wat is jouw marketing uitdaging?

Laat ons weten wat jouw grootste uitdaging is op het gebied van marketing strategie. Wij checken vrijblijvend of we iets voor je kunnen betekenen.