Digital Marketing Synergy

Meer bereik

Programmatic bereikt nieuwe doelgroepen op nieuwe plaatsen. Bijvoorbeeld als zij niet naar een scherm kijken.

Minder kosten

In vergelijking met andere online marketing kanalen is programmatic zeer kosten effectief om een groot publiek te bereiken.

Meer resultaat

Programmatic versterk andere marketing kanalen door middel van extra touch points of puur retargeting.

Marketing synergie is het idee dat bepaalde marketing kanalen, strategieën of tactieken elkaar versterken en zo meer resultaat opleveren als de som van de afzonderlijke resultaten. Vaak wordt dit beschreven als 1+1=3. Een betere manier om hier naar te kijken is om het te zien als 3+3=6, waar in dit geval geen synergie is, in vergelijking met 3×3=9, waar de getallen elkaar duidelijk versterken.

Op papier is marketing synergie simpel, in de praktijk is het niet zo makkelijk als een sommetje. Echte marketing synergie wordt bereikt door de klant en hun buyer’s journey goed te begrijpen en hier slim op in te spelen met kanalen die elkaar versterken. Zo kun je bijvoorbeeld radio en display samen inzetten voor een grote awareness campagne, maar kun je SEO en retargeting inzetten om de koop intentie te versterken.

Zoals hierboven al aangegeven is marketing synergie belangrijk om het bereik te vergroten, de kosten per klant omlaag te brengen en meer omzet te genereren.