Audio Advertising

Audio Advertising

Audio achterhaald? Zeker niet!

Hoewel social media en search advertising de laatste jaren veel aandacht krijgen is audio zeker niet het zwarte schaap! Wekelijks bereikt radio meer dan 8 miljoen gebruikers. Waarbij gemiddeld 190 minuten radio per dag wordt geluisterd. Daarnaast zijn streaming diensten als Spotify en Soundcloud ongekend populair.

Maar wat betekent dit concreet?

De afgelopen 50 jaar hebben verschillende studies aangetoond dat als mensen passief radio luisteren zij toch nog heel veel informatie mee krijgen. Dit is natuurlijk geweldig nieuws, maar als de luisteraar niks relevants hoort dan wordt er niets mee gedaan. Gelukkig is dit tegenwoordig ook geen probleem. Luisteraars zijn nu namelijk prima te segmenteren.

Zo heeft elk radio kanaal zijn eigen doelgroep en is het mogelijk om te kijken naar het soort apparaat en de locatie van de luisteraar om gerichte advertenties te laten horen.

Bij de online streaming diensten kun je daarnaast nog veel dieper segmenteren, op bijvoorbeeld interesses, gedrag en playlist.

Ik heb een vraag...

Bel of WhatsApp naar 06-28952521.
Of mail naar info@dm3concepts.com.

OMX

OMX is de digitale tak van OMS en betreft een aantal grote radio kanalen, waaronder Radio 538, Sky Radio, Radio 10, Veronica, Slam! en 100%NL. Samen trekken deze kanalen maandelijks meer dan 4 miljoen digitale luisteraars.

Spotify

Spotify is de grootste muziek streaming dienst ter wereld, met 157miljoen actieve gebruikers. Door de aard van de dienst zijn zeer gerichte advertenties mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan reclames voor sport artikelen tijdens een fitness playlist, voor pannen tijdens het koken of voor games als de muziek wordt afgespeeld op een game console.

“Listeners can and do take in messages even when distracted by a primary task” - Saatchi 1981

Wat is jouw marketing uitdaging?

Laat ons weten wat jouw grootste uitdaging is op het gebied van marketing. Wij checken vrijblijvend of we iets voor je kunnen betekenen.