Video Advertising

Enorm bereik

Video advertising heeft een enorm bereik, mede doordat vrijwel iedereen online videos bekijkt. Daarnaast is Youtube de grootste zoekmachine naast Google.

Storytelling

Met video kun je in korte tijd veel informatie over brengen. Daarnaast is het ook veel gemakkelijker om met video een verhaal te vertellen en consumenten te enthousiasmeren.

Analytics

Video kan diepere rapportages tonen. Zo kun je niet alleen zien hoe vaak er gekeken of geklikt is, maar ook hoe lang er gekeken is en op welk moment er geklikt is.

Video advertising (en in dit geval programmatic video advertising), zijn de videos die je voornamelijk tegen komt op de grote nederlandse websites, zoals bijvoorbeeld nu.nl. Vaak tonen zij als een pre-roll voor de video die gekeken gaat worden. Behalve op de grote nederlandse websites is het ook mogelijk om deze op buitenlandse sites te tonen of op Youtube.

Bij de programmatic video advertenties gaat het voornamelijk om de pre-roll, mid-roll en post-roll. Dit zijn de videos die je, zoals de naam al doet vermoeden, voor, tijdens of na de daadwerkelijke video tegenkomt. Het voordeel van de videos is dat je nauwkeurig kunt aangeven wie de doelgroep is en de video advertenties dan alleen toont bij relevante videos.

Zoals bovenstaand al aangegeven is video eigenlijk een no-brainer. Je hebt een enorm bereik op nieuwe locaties en het is aanzienlijk makkelijker om informatie over te brengen en de kijker te binden. Daarnaast komt er een rijkdom aan informatie uit video advertenties die daarna weer gebruikt kan worden om het resultaat verder te optimaliseren.