Skip to main content

Bleekemolens Race Planet

Bleekemolens Race Planet is de ultieme plek als je van snelheid en sensatie houdt. Je kunt er racen op de kartbaan, lasergamen, bowlen en nog veel meer. Ze zijn gevestigd in Amsterdam, Zandvoort en Delft.

Uitdaging

Tijdens het Grand Prix-weekend in Zandvoort wilde Race Planet een takeover banner laten zien. Wij kregen de taak om de takeover banner te creëren, te hosten en te trafficen. Onze uitdaging lag in het zo effectief mogelijk communiceren met Race Planet en diverse uitgevers, het managen van verwachtingen en het tijdig lanceren van de campagne. Belangrijk om te vermelden is dat de advertentieruimte al is ingekocht, wat betekent dat er geen aanpassingen meer kunnen worden doorgevoerd zodra de campagne live is gegaan. We moesten daarom erg zorgvuldig te werk gaan.

Strategie

Race Planet had als doel om met hun campagne maximale zichtbaarheid en betrokkenheid te genereren voor de Race Experience op het Zandvoort-circuit dat ze aanbieden. Voor ons was het van groot belang om een diepgaand begrip te krijgen van de wensen en behoeften van de klant, zodat we samen konden werken aan het bereiken van het beste resultaat. Daarom hebben we uitgebreid contact opgenomen met Race Planet.

Race Planet had al een conceptueel ontwerp voor hun banner gemaakt, en onze taak was om dit ontwerp technisch te realiseren en te coderen. Onze expertise lag vooral in het zorgvuldig bouwen en implementeren van de banner, ervoor zorgend dat alle technische aspecten klopten en dat de banner tijdig live ging. Dit vereiste nauwe samenwerking met onze bannermaker en verschillende uitgevers, waarbij we te maken hadden met veel trial-and-error-situaties. Ondanks de tijdsdruk slaagden we erin om feedback snel te verwerken.

In feite fungeerden we als het centrale aanspreekpunt in dit proces. We vroegen previews aan bij de uitgevers, controleerden deze zorgvuldig, inspecteerden de code achter de banner en bespraken de resultaten uitgebreid met Race Planet voordat we de benodigde aanpassingen maakten.

Hoewel we in deze opdracht met name hebben uitgeblonken in het technische aspect van het bouwen en implementeren van de banner, gaan onze capaciteiten veel verder dan dat. We zijn namelijk volledig in staat om end-to-end campagnes te leveren. Dit betekent dat we kunnen zorgen voor strategische planning, creatief bannerontwerp, technische ontwikkeling en codering, hosting en beheer van de campagne, voortdurende optimalisatie indien nodig, evenals het genereren van uitgebreide rapportages. Met andere woorden, we hebben de kennis en ervaring om te voldoen aan alle digitale campagnebehoeften, van concept tot resultaat.

“Al enige jaren werken we samen met DM3 voor onze onlinecampagnes. DM3 denkt mee over de te voeren strategie en komt proactief met ideeën, zoals aanpassingen bij onverwachte weersomstandigheden. Ook voor creatie doen we regelmatig een beroep op DM3. Zo hebben ze voor ons een APTO ontwikkelt welke we met goede resultaten hebben ingezet op verschillende websites. Ook hier hebben ze ons enorm geholpen om op het laatste moment nog enige aanpassingen door te voeren en hier de regie te nemen.”
– Erik Nühn, Bleekemolens Race Planet