Skip to main content

Zwerfkei Outdoor & Travel Centre

Sinds 1984 is Zwerfkei Outdoor & Travel Centre dé expert op het gebied van lichtgewicht kamperen, bergsport, reizen en wandelen. Het is een familiebedrijf en de nadruk wordt gelegd op kwaliteit en service, met als doel u te voorzien van de beste uitrusting, deskundig advies en uitstekende dienstverlening.

Uitdaging

Zwerfkei wil campagne voeren waarin ze mensen activeren tot een aankoop. We werken samen aan deze campagne met het media adviesbureau makeyourmedia. Ons doel was om een campagne te ontwikkelen waarmee we meer inzicht kunnen krijgen in de bezoekers van de website en op een niet-opdringerige manier kunnen voldoen aan hun wensen en behoeften.

Strategie

Om ons doel te bereiken moeten we eerst inzicht krijgen in de bezoekers van de website. Om inzicht te verkrijgen in de bezoekers van de Zwerfkei-website maken we gebruik van sitetracking. Hiermee verzamelen we gegevens. We kunnen de bezoekers analyseren en we kunnen zien in welke fase ze zich bevinden binnen de marketing funnel. Hier gaan we op inspelen.

We besloten om Dynamic Creative Optimization (DCO) banners te ontwikkelen en in te zetten. Deze banners zijn namelijk gericht op het opvolgen van websitebezoekers. De campagne hebben we gesplitst in verschillende productcategorieën zoals wandelen, kamperen en fietsen. Hierdoor kunnen we gerichter targetten. Met behulp van sitetracking kunnen we bijhouden welke producten bezoekers hebben bekeken. Hierna wordt door middel van machine learning de DCO-banner geladen met het laatst bekeken product of uit de laatst bezochte productcategorie.

Een van de voordelen van Dynamic Creative Optimization (DCO)-banners is dat ze inhoud laden vanuit de website in real-time. Als een product van de website wordt verwijderd of niet meer beschikbaar is, zal de DCO-banner automatisch een ander vergelijkbaar product of relevante inhoud tonen in plaats van het verwijderde product. Dit zorgt ervoor dat de banner altijd up-to-date en relevant blijft voor de bezoekers, wat de effectiviteit van de advertentiecampagne verbetert.

Ook hebben we in de campagne gebruikgemaakt van onze eigen databases. We beschikken namelijk over diverse databases die verschillende doelgroepen met uiteenlopende interesses omvatten. We hebben onze database gematcht met de interesses die overeenkomen met de doelgroep van Zwerfkei, en aan deze specifieke segmenten hebben we de banners getoond. Hiermee hebben we het bereik van onze campagne aanzienlijk vergroot en gericht op een publiek dat al affiniteit heeft met relevante onderwerpen.

“Wij werken nu al geruime tijd succesvol samen met DM3 Concepts en zijn erg tevreden over deze samenwerking die ons in staat stelt een begrijpelijk verhaal en transparante resultaten aan onze adverteerders te presenteren.”
– Marco Krösing, makeyourmedia