Skip to main content

Doets Reizen

Sinds 1981 is Doets Reizen een onafhankelijke reisorganisatie met specialisatie in bestemmingen zoals Amerika, Canada, IJsland, Scandinavië, Frankrijk, China en Japan. De focus ligt op het ontdekken van authentieke natuurlijke schoonheid en culturele schatten op enkele van de meest bijzondere plekken op aarde. Doets Reizen is gepassioneerd over het bieden van unieke en onderscheidende reiservaringen.

Uitdaging

Doets Reizen bevond zich in een uitdagende situatie en zocht naar een campagne voor publieksvernieuwing en -uitbreiding, vooral omdat de campagne werd geïnitieerd tijdens de moeilijke coronaperiode. In deze tijd van onzekerheid en terughoudendheid in de reisbranche ondervond de website van Doets Reizen een duidelijke daling in activiteit. Hier lag de kern van onze uitdaging.

Strategie

Om deze uitdaging aan te pakken, ontwikkelden we een tweeledige campagnestrategie. De eerste component omvatte boostcampagnes die zich concentreerden op specifieke reisbestemmingen. Deze campagnes werden geactiveerd op strategische momenten om vakantieseizoenen, speciale aanbiedingen of andere relevante gebeurtenissen te benutten. Voor deze boostcampagnes hebben we brandingbanners gecreëerd. We richtten ons op twee hoofddoelgroepen: mensen met een aantoonbare interesse in reizen en mensen die eerder interesse hadden getoond in reizen. Deze boostcampagnes werden getoond op reissites zoals www.volgmijnreis.nl en www.zoover.nl, evenals op internationale sites zoals www.youcouldtravel.com. We maakten gebruik van lookalike doelgroepen die overeenkwamen met de interesses en kenmerken van de bezoekers op de website van Doets Reizen en de eerdergenoemde externe domeinen.

De tweede component van onze strategie was de implementatie van een “always on campagne”. Het doel van deze campagne was tweeledig: enerzijds om de zichtbaarheid van het merk te vergroten en te behouden, en anderzijds om specifieke doelgroepen aan te spreken. Door voortdurend aanwezig te zijn, wilden we de betrokkenheid en interesse van het publiek behouden, zelfs in tijden waarin reisboekingen laag waren.

“De professionaliteit en toewijding van het team, de doordachte strategieën tot meetbare resultaten, de open communicatie en proactieve benadering hebben de samenwerking soepel en effectief gemaakt. De campagne sluit goed aan op onze doelen en behoeften.”
– Menno Dekker, Opsteker Media